تفاوت هارد HDD و SSD

تفاوت هارد HDD و SSD

 

تفاوت هارد HDD و SSD : با افزایش فایل های مورد نیاز افراد و حجیم تر شدن فایل های جدید مثل فرمت های بسیار باکیفیت ویدئوها، بازی ها و سایر موارد رسانه ای اهمیت حافظه های ذخیره سازی بسیار بیشتر شده.

همچنین عموم افراد نگران از دست دادن محتوای خصوصی خود هستند در عین حال اعتماد کردن به فضاهای ابری برای عده ای سخت است یا عدم دسترسی به اینترنت مناسب در بعضی مناطق امکان استفاده از این سرویس ها را به آن ها نمیدهد.

انتخاب حافظه مناسب در کامپیوترها و لپتاپ ها یکی از چالش های کاربران موقع خرید یا ارتقا دستگاه می‌باشد.

 

سرعت حافظه، ظرفیت و آسیب پذیری باعث سردرگمی کاربران در انتخاب حافظه‌ی مناسب میشود.

درادامه‌ی مقاله با دنیای ارتباط همراه باشید تا با تمام تفاوت هارد HDD و SSD به صورت کاربردی که حتما نیاز هست برای انتخاب حافظه‌ی ذخیره سازی بدانید آشنا شوید.

با عرضه‌ی حافظه های SSD به بازار و سرعت بالای آن ها در خواندن و نوشتن بسیاری از کاربران کامپیوترهای رومیزی و همراه ترغیب به ارتقا هارد دستگاه خود به SSD شدند. اما عده ای همچنان از همان هارد دیسک ها یا HDD استفاده میکنند. حتی برخی از لپ‌تاپ های اقتصادی همچنان با همان هارد دیسک به بازار عرضه میشوند و این باعث شده کاربران نسبت به تفاوت هارد HDD و SSD کنجکاو شوند.

 

SSD

 

هارد دیسک HDD یا Hard Disk Drive (دیسک های مغناطیسی) :

در واقع این مدل تکنولوژی کلاسیک ذخیره سازی هست که اولین فضاهای ذخیره سازی که توسط شرکت IBM آمریکا تولید شدند هم از ساز و کار مشابهی به هارد های دیسک های کنونی بهره می‌بردند.

داخل دیسک مغناطیسی، با سیستمی مواجه هستیم که از چندین دیسک، هد خواندن و نوشتن و یک درایو الکتریکی تشکیل شده است. که دیسک را چرخانده و هدها را حرکت می چرخاند.سرعت خواندن و نوشتن چنین دیسک هایی می تواند ۶۰ تا ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه (با توجه به مدل و سازنده اش) باشد. سرعت چرخش دیسک ها بطور معمول از ۵ هزار تا ۷ هزار دور در دقیقه تغییر می کند . در بعضی از مدل ها به ۱۰ هزار دور در دقیقه هم می رسد.

 

 

علاقه‌مندان به ذخیره سازی فایل‌های چند رسانه‌ای که میزان دانلود آن‌ها نیز سنگین‌ تر از کاربران عادی است، می‌توانند خرید یک هارد معمولی را در نظر داشته باشند. اگر به فضای بیشتری برای ذخیره سازی فایل‌های خود نیاز دارید، می‌توانید از یک هارد دیسک با فضای ۸ ترابایت یا حتی بیشتراستفاده کنید. این هاردها قیمت ارزان‌تری هم دارند و اکثر کاربران قدرت خرید این هارد ها را دارند.

 

متخصصان گرافیک و مهندسینی که به‌عنوان ویرایشگر فیلم و عکس فعالیت می‌کنند، بیشتر از هر شخص دیگری به فضای ذخیره‌سازی زیاد برای فایل‌های خود نیاز دارند. چنین افرادی می‌توانند از یک هارد دیسک ۲ ترابایتی که هزینه‌ی مشابهی نسبت به یک هارد SSD با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایتی برایشان خواهد داشت، استفاده کنند. اگرچه باید گفت که این فاصله‌ی قیمت می‌تواند در آینده کمتر از گذشته باشد.

 

البته تولید سروصدای زیاد و کرش کردن هارد یا از بین رفتن اطلاعات در اثر نزدیک کردن آهنربای قوی به هارد دیسک به علت مکانیزم مغناطیسی ، یا آسیب پذیرتر بودن در برابر ضربه از مواردی هست که شما رو موقع خرید هارد دیسک بر سر دوراهی قرار میدهد.

 

SSD

حافظه SSD یا Solid State Disk :

 

Solid State Disk، یا به اختصار SSD نوعی حافظه است که از سرعت خواندن و نوشتن بیشتری نسبت به هارد دیسک‌های دیگر برخوردار است. SSD که با نام درایو حالت جامد نیز شناخته شده، نوعی درایو برای ذخیره‌سازی اطلاعات است که بر پایه حافظه فلش و مشابه با تکنولوژی ساخت مموری موبایل طراحی شده است. اما در نهایت SSDها هم همان کارکردهای اصلی HDD را دارند.

اما برخلاف هارد دیسک ها خبری از فرآیند های مکانیکی نیست و برای نوشتن از مغناطیس استفاده نمیکنند بلکه اطلاعات به صورت صفر و یک روی میکروچیپ ها ذخیره می‌شوند.

در SSD ها هیچ بخش متحرکی وجود ندارد. یعنی هیچ موتور الکتریکی و هدی وجود ندارد. و این فرآیند به کمک یک روش کاملا جدید ذخیره سازی داده هاست. در حال حاضر چند نوع حافظه در SSD ها استفاده میشود. همچنین این نوع دیسک ها دارای دو رابط اتصال SATA و ePCI هستند. برای نوع SATA سرعت خواندن و نوشتن می تواند تا ۶۰۰ مگابایت در ثانیه باشد.و در ePCI سرعت خواندن/نوشتن از ۶۰۰ مگابایت تا ۱ گیگابایت در ثانیه متغیر است.

 

یکی دیگر از خصوصیات مثبت SSD ها را میتوان بهینه ترین حافظه برای لپتاپ ها دانست چون در برابر ضربه یا تکان خوردن شدید مقاومت بسیار بهتری دارند.

 

 

انواع SSD :

SSD 2.5

M.SATA

M.2

با وجود مزایای فراوان SSDها همچنان قیمت بالاتر آن ها مانع از جایگزینی کامل آن‌ها و حذف کامل HDD می‌شود. در حال حاضربرای افرادی سرعت بالا و فضای زیاد درعین حال بودجه‌ی متوسط دارند بهترین گزینه برای آن ها استفاده از SSD و HDD به طور همزمان است. امروزه برای لپتاپ‌ و کامپیوترها استفاده همزمان از SSD و HDD روش به شدت کاربردی و مقرون به صرفه‌ای است. در این روش با حفظ هارد دیسک سیستم می‌توانید برای اجرای سیستم عامل، نرم‌افزارهای سنگین‌ که با استفاده از هارد کند بودن را در آن ها احساس میکنید مثل بازی‌ها و نرم افزارهایی که خروجی سنگین دارند از SSD استفاده کنید.

 

SSD

 

نتیجه گیری:

 

به طوری کلی SSD ها به علت حجم کمتر، سرعت بسیار بالاتر (حدود سه برابر) و خرابی و مصرف انرژی پایین ترهمچنین تولید صدای کم‌تر که برای افرادی که کار موسیقی ، صداسازی و ضبط صدا انجام میدهند بسیار حائز اهمیت هست، و البته تجربه‌ی لذت بخش تر برای اجرای روان تر گیم ، حافظه‌ی ذخیره سازی پیشنهاد شده توسط اکثر کارشناسان و افراد مجرب در این زمینه می‌باشند.

 

هارد دیسک ها علی رغم مقرون به صرفه بودن متاسفانه  نمی توانند سرعت بالای سیستم و قدرت بیشتر را ارائه دهند. SSD ها گزینه هایی بسیار قدرت مند و سریع تر هستند. البته حتی فرق بین هارد SSD و HDD از نظر فضای ذخیره سازی و قیمت نیز در حال از کمرنگ شدن است، چرا که با کاهش قیمت هارد SSD و به لطف فناوری ‌های جدید تر NAND، تراکم بیت ‌ها در هر قالب NAND در حال تغییرهست و در نتیجه می توان در بین حافظه های SSD نیز گزینه هایی را یافت که می توانند همزمان سرعت بالاتر، عملکرد بهتر، قدرت بیشتر، فضای ذخیره سازی بسیار مطلوب و قیمت مقرون به صرفه را ارائه دهند. در نتیجه با توجه به بودجه ، نیاز و کاربری شما که ممکن است به ظرفیت های حتی بالاتر از 50 ترابایت نیاز داشته باشید انتخاب نهایی با شماست.

 

 

 

در این ویدئو تفاوت های هارد HDD و SSD را مشاهده می‌کنید.
 
 
 
برای خرید لپ تاپ یا مشاوره رایگان و تخصصی با دنیای ارتباط از طریق سایت و واتساپ در ارتباط باشید.
 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.