معرفی و مقایسه انواع مختلف هارد لپ تاپ

در این مقاله از دنیای ارتباط قصد داریم با انواع مختلف هارد های قدیمی و جدید لپ تاپ آشنا شویم و کاربرد هر یک را بررسی کنیم.

اهمیت هارد لپ تاپ

هارد از مهم ترین قطعات یک لپ تاپ بوده که تمامی فایل ها و اطلاعات کاربر در آن ذخیره می شود و حکم حافظه بلند مدت را دارد. از این رو هارد از اهمیت بسیاری برخوردار است و شما باید مطمئن شوید که نوع مناسب هارد دیسک را برای کاری که می خواهید انجام دهید در اختیار دارید. امروزه حافظه های هارد در انواع و ظرفیت های مختلفی در دسترس هستند و به طور کلی به دوسته HDD و SSD تقسیم می شوند.

انواع هارد لپ تاپ

هارد HDD

هارد دیسک ها از یک نوار گردان که با یک لایه مواد مغناطیسی پوشانده شده برای ذخیره ی اطلاعات استفاده می کنند که به آن پلاتر می گویند. از طرف دیگر یک بازوی مکانیکی روی این پلاترهای در حال چرخش قرار می‌گیرد و اطلاعات برای شما به نمایش درمی‌آید. این صفحات برای کار کردن به سرعت بالایی از چرخش نیاز دارند تا اطلاعات آنها توسط سیستم به راحتی خوانده یا نوشته شود. پس باید هنگام خرید آن به پارامتر PRM یا دور بر دقیقه توجه داشت.

معایب HDD در مقایسه با SSD:

  • سرعت پایین عملیات خواندن / نوشتن
  • مصرف برق زیاد
  • صدای زیاد

همچنین هارد های HDD به علت عملکرد مکانیکی، در لپ تاپ ها با جابجایی آسیب بیشتری می بینند و در نتیجه دوام کمتری نسبت به SSD دارند. اما با این وجود و با توجه به آنچه که گفته شد هنوز هم در برخی از ابزارها به علت قیمت پایین از HDD به عنوان ذخیره ساز اصلی استفاده می شود.

انواع SSD

امروزه بیشتر لپ تاپ ها دارای SSD هستند. PCIe ، NVMe ، SATA و M.2. اینها  اصطلاحاتی است که هنگام بررسی مشخصات SSD لپ تاپ مشاهده می کنید. اما تفاوت اینها چیست؟ در ادامه ، آن را برای شما توضیح می دهم و به شما می گویم هنگام خرید لپ تاپ چه نکاتی را باید در ذهن داشته باشید.

SATA SSD

SSD های SATA اولین نسل SSD ها هستند. سرعت آنها می تواند تا 570 مگابایت در ثانیه برسد. این SSD های نسل اول به طور کلی 5 برابر سریعتر از HDD سنتی هستند. متداول ترین نوع SATA در لپ تاپ ها SSD 2.5 اینچی است. این SSD ها لپ تاپ شما را در مدت زمان 15 ثانیه روشن می کنند و بازی های حجیم را در چند لحظه بارگیری می کنند.

هارد لپ تاپ

NVMe SSD

NVMe پروتکلی است که به شما امکان می دهد سرعت بالاتری نسبت به SATA SSD داشته باشید. یک NVMe SSD می تواند به سرعت خواندن 2600 مگابایت در ثانیه برسد. این سرعت تقریباً 5 برابر سریعتر از SATA است! اگر شما از فایل های فشرده و بسیار بزرگ استفاده می کنید، ما به شما یک لپ تاپ با M.2 NVMe  توصیه می کنیم.

رابط های SSD

رابط اتصال M.2

رابط اتصال M.2 باعث می شود SSD به سرعت خواندن و نوشتن فوق العاده بالاتری برسد. به این معنی که یک SSD NVMe می تواند بهینه استفاده شود و سرعت آن بیش از 2600 مگابایت در ثانیه شود. وقتی مادربرد رابط M.2 ندارد ، NVMe SSD از طریق کارت PCIe که رابط M.2 دارد متصل می شود. به همین دلیل است که برخی از لپ تاپ ها دارای PCIe NVMe M.2 SSD هستند. اگر مادربرد رابط M.2 داشته باشد ، شما می توانید SATA M.2 یا NVMe   M.2داشته باشید:

M2 SATA  به منظور فراهم کردن امکان ذخیره‌سازی داده‌ها با کارایی بالا در دستگاه‌های باریک و با قدرت محدود طراحی شده‌اند؛ به‌طورکلی M.2 SATA کوچک‌تر از SSD های mSATA است و در اصل برای اینکه جایگزین آن‌ها شود، طراحی شده‌ است. M2 SATA از رابط‌های PCIe 3.0، SATA 3.0  و USB 3.0 پشتیبانی می‌کند، درحالی‌که mSATA تنها از SATA پشتیبانی می‌کند.

M2 NVMe فقط چند میکروثانیه تأخیر دارند ، در حالی که SSD های SATA در محدوده 30 تا 100 میکرو ثانیه تأخیر دارند. درایوهای NVMe به دودسته تقسیم می شوند دسته اول که یک شیار دارد، سرعت خواندن و نوشتن در آنها بسیار بالا است و با PCIe 3.0 می توانند به بیش از 3500 مگابایت بر ثانیه برسند. دسته بعدی دو شیار روی بدنه دارند و سرعت آنها کمتر است. به طور کلی M2 MVMe از هر لحاظ سریعتر است.

رابط اتصال PCle

کارت گرافیک مادربرد را می توان با اتصال PCIe هم متصل کرد. اما آنها می توانند کاربرد دیگری هم داشته باشند، هنگامی که یک NVMe SSD به آن متصل می شود ، به حداکثر پهنای باند می رسد و می توان حداکثر سرعت را در NVMe SSD مشاهده کرد. شما فقط وقتی که با پرونده های بزرگ 50 گیگابایتی یا بالاتر کار می کنید متوجه تفاوت سرعت می شوید. بالا آمدن ویندوز و بازی ها به همان سرعت SSD سنتی است.

جمع بندی

اگر قیمت برایتان اهمیت ندارد و سرعت سیستم برایتان در اولویت است،  SSDجایگزین‌ بسیار خوبی بجای HDD قدیمی است. برای استفاده روزانه و انجام بازی ها ، SATA SSD کافی است. اگر شما باز هم به دنبال کاربری بهتر هستید یا با فایل های بزرگ کار می کنید، در این صورت، ما یک SSD NVMe را توصیه می کنیم. در نظر بگیرید که برای چه کاری از لپ تاپ استفاده می کنید.

 

بیشتر بخوانید: (آنچه که درباره ارتقای سخت افزاری لپ تاپ باید بدانید؟)

بیشتر بخوانید: (معرفی و مقایسه انواع مختلف رم لپ تاپ)

 

برای خرید لپ تاپ یا مشاوره رایگان و تخصصی با دنیای ارتباط از طریق سایت و واتساپ در ارتباط باشید.

 

2 دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.