چه لپتاپی برای اتوکد مناسب است؟
لپ تاپ برای اتوکد
نرم افزار اتوکد یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین نرم افزارهای نقشه کشی های مهندسی و صنعتی هست که به دو صورت 2 بعدی و 3 بعدی عموماَ مورد استفاده قرار میگیرد نقشه های دو بعدی مشابه ترسیم روی کاغذ اما به صورت دیجیتالی هست که اصطلاحاَ نقشه کشی خطی هم به آن گفته میشود.با وجود نرم افزارهای به روز که دارای امکانات فوق العاده زیادی هستند مثل اتوکد ، نقشه کشی با دست و به روش سنتی منسوخ شده است.همچنین نرم افزار اتوکد را میتوان اپلیکیشن مادر برای ترسیم و مدل سازی در رشته و زیرشاخه های مختلف دانست.
حالت سه بعدی اتوکد ، طراحی به صورت حرفه ای تر و به طبع نیاز به سخت افزار قوی تر برای اجرا و خروجی گرفتن دارد.
در این مقاله قصد داریم شما را با مناسب ترین کانفیگ و مشخصات سیستم برای اجرای نرم افزار اتوکد چه به صورت حداقلی
(recommended System Requirements) و چه به صورت ایده آل (Minimum System Requirements) و بهینه ترین حالت ممکن، آشنا کنیم.
بهترین منبع برای اطلاع از این مشخصات معمولاَ موارد منتشر شده توسط وبسایت سازنده ی نرم افزار اتوکد است.
ما در کنار این مشخصات یک سری موارد که به صورت تجربی و استفاده از نرم افزار مشخص شده رو در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم.
نسخه ی نرم افزار هم حداقل سخت افزار های متفاوتی نیاز دارد به طور مثال اتوکد 2023 نیازمند حداقل سخت افزار بیشتری نسبت به نسخه ی 2018 هست در عین حال نسخه ی ویندوز نصب شده روی سیستمتون رو هم باید مدنظر قرار بدید، که معمولا ما داخل ایران به دلیل استفاده از نرم افزارهای کرک شده، پیشنهاد میکنیم همچنان از ویندوز10، به صورت بروز استفاده کنید به این علت که در ویندوز 11 به صورت اتوماتیک کرک نرم افزارها از بین میرود و این مورد احتمالاَ شما را اذیت میکند.
نسخه های مختلف اتوکد (AutoCAD)
نسخه های متنوعی از این نرم افزار به صورت اختصاصی و بهینه شده برای رشته ها و حوزه های متفاوت منتشر شده که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.
AutoCAD Architecture : مختص رشته معماری
AutoCAD Mechanical : مختص رشته مکانیک
AutoCAD Electrical : مختص حوزه برق
AutoCAD Civil 3D : مختص رشته عمران (راه و ساختمان)
AutoCAD Map 3D : مختص شهرسازی و حوزه جغرافیایی
AutoCAD Plant 3D : طراحی صنعتی
AutoCAD MEP : حوزه تاسیسات و لوله کشی
AutoCAD P&ID : مختص طراحی ابزارآلات
شرکت آمریکایی اتودسک با فراهم کردن امکانات گسترده، کاربران را متقاعد به استفاده از این برنامه برای طراحی های دوبعدی و سه بعدی در گسترهی مهندسی و صنعتی کرده است.همچنین این نرم افزار در سال های اخیر موجب کارآفرینی و اشتغال زایی برای افراد علاقه مند به کامپیوتر که در زمینهی طراحی مستعد هستند شده است.
در نتیجه میتوان این نرم افزار را یکی از مهم ترین دستاورد های تکنولوژی که در خدمت انسان هست و به صورت مستقیم موجب افزایش کیفیت، استقامت، کارایی، پایداری، بهینه سازی و کاهش هزینه های ساخت وتولید در زمینه های مختلف مثل ساختمان سازی به حساب آورد.
هم جهت کردن طراحی های صنعتی و مهندسی با تکنولوژی های مبتنی برعلوم کامپیوتر نیز از دستاورد های این نرم افزار پرطرفدار از شرکت اتودسک بوده است.
یکی دیگر از دلایل موفقیت این اپلیکیشن سازگاری و بهینه سازی شدهی بسیار بالا با سیستم عامل محبوب ویندوز است. البته سیستم عامل مک هم از این قاعده مستثنی نیست و به ویژه در نسخه های جدیدتر سازگاری کاملی با این سیستم عامل داشته است.
نرم افزار اتوکد (AutoCAD) یک برنامه طراحی به کمک رایانه (Computer-Aided Design) یا به اصطلاح (CAD) است. نرم افزارهای CAD با استفاده از تواناییهای پردازشی کامپیوتر، ترسیم، تحلیل ، ویرایش و بهینهسازی طرحهای مختلف را انجام میدهند. اتوکد نرم افزاری است که معمولا به منظور رسم و ویرایش نقشهها و طرحهای دو بعدی و سه بعدی در زمینه های معماری، عمران، مکانیک و . . . مورد استفاده قرار میگیرد. کاربری آسان، سرعت بالای ترسیم و دقت فوقالعاده از دلایل اصلی محبوبیت این نرم افزار در حوزههای یاد شده است.
قابلیت های اتوکد
امکان طراحی دو بعدی و سه بعدی اتوکد ،ویرایش سریع و آسان، دقت بسیار بالا، عملکرد بهینه، کاربری گسترده، انعطافپذیری، ابزارهای متعدد و یادگیری آسان را میتوان به عنوان اصلیترین قابلیتها و ویژگیهای اتوکد در نظر گرفت. برخی دیگر از قابلیتهای این نرم افزار عبارت هستند از:
مدلسازی سه بعدی
رندر گرفتن باکیفیت و نزدیک به واقعیت
بهرهگیری از رابط گرافیکی و دستوری برای فعال کردن ابزارها
سازگار با فرمتهای PDF و DNG
امکان اسکن سه بعدی و ایجاد نقاط ابری
پیمایش سه بعدی اتوکد
تنطیمات متنوع برای ایجاد المانهای متنی
استخراج داده
پیوند دادههای مختلف
اندازهگیری هوشمند
طرحهای متنوع
امکان تنظیم نمای متفاوت
محیط تعاملی
قابلیت سفارشیسازی
سخت افزار مورد نیاز برای اتوکد
برخلاف تصورعموم مردم که برای اجرای نرم افزار های مهندسی مثل اتوکد لزوماً باید از سیستم های رومیزی (PC) استفاده کرد، لپتاپ های کاملاً مناسب برای نرم افزارهای مهندسی و گرافیکی سنگین وجود دارد که به راحتی پاسخگوی حتی سنگین ترین رندرها و نرم افزارها است.
ویندوز 10 یا 11 ( ویندوز 11 به علت آپدیت های زیاد که موجب حذف کرک نرم افزار میشود ، توصیه نمیشود )
پردازنده : نسل 3 یا 4 با فرکانس 2.5 الی 2.9 گیگاهرتز
پیشنهادی فرکانس بالای 3 گیگاهرتز
رم : حداقل 8 گیگابایت ( به خصوص ورژن 2023 اتوکد )
پیشنهادی 16 گیگابایت یا بالاتر
گرافیک : حداقل 1 گیگابایت (ورژن 2023 اتوکد )
پیشنهادی 4 گیگابایت
حافظه : حداقل 7 گیابایت ( ترجیحا از نوع SSD )
به طور کلی نرم افزار اتوکد ، نرم افزار سنگینی محسوب نمیشود اما کاربری و استفادهی شما تاثیر زیادی روی سنگین شدن خروجی آن دارد.
در این ویدئو سخت افزار مورد نیاز برای اتوکد را مشاهده میکنید.
Submit your first comment