با دانستن این 4 مورد لپ تاپ اشتباه خرید نکنید!
با دانستن این 4 مورد لپ تاپ اشتباه خرید نکنید!
مشخصات لپ تاپها برای خیلی از افراد پیچیده است و این باعث میشود موقع خرید دچار سردرگمی بشوند.
به صورت خلاصه سخت افزار لپ تاپ ها شامل 4 قطعهی اصلی میباشد که موقع خرید باید به آنها توجه کنید.
- CPU (پردازنده) : در واقع مثل مغز، وظیفه پردازشهای سیستم شما را برعهده دارد.
- RAM (رم) : یک حافظه موقت است که سرعت بسیار بالایی دارد و نرم افزارها برای اجرا توسط پردازنده از حافظه استفاده میکنند.
- SSD و HDD (حافظه داخلی) : این دو قطعه به عنوان حافظه داخلی در سیستم استفاده میشوند و نصب سیستم عامل و ذخیره کلیه اطلاعات روی این حافظه انجام میشود.
- GPU (پردازنده گرافیکی) : این قطعه وظیفهی پردازش تصویر را دارد و بدون گرافیک خروجی تصویر امکان پذیر نیست.
به طور خلاصه سخت افزار دستگاه شامل موارد بالا میشود اما در ادامه توضیحات کامل تری خدمت شما ارائه خواهد شد.
CPU : اکثرا پردازندهها توسط دو شرکت Intel (اینتل) و AMD (ای ام دی) تولید میشود که شامل 4 نوع کلی و سری ها مختلف هست که به صورت کامل و کاربردی در ادامه مشاهده میکنید.
- Core i3 : این پردازنده برای کاربری ها سبک وعادی تولید میشود و برای کسانی که قصد انجام دادن کارهای سبک مثل مالتی مدیا (وبگردی و فیلم دیدن)، بورس و ترید، دانشجویی، دانش آموزی و حسابداری مناسب است در عین حال یک گزینه اقتصادی با پرداخت هزینه کم محسوب میشود.
- Core i5 : این پردازنده برای کاربری های یک پله سنگین تر طراحی و تولید شده و برای کسانی که کاربری های نسبتاً سنگین دارند در عین حال با محدودیت بودجه مواجه هستند گزینه بسیار مناسبی هست و علاوه بر موارد قبلی برای برنامه نویسی هم گزینه مناسبی هست همچنین برای نرم افزارهای طراحی دوبعدی مثل فوتوشاپ و ایلستریتور به خوبی پاسخگو هست و حتی در کنار یک کارت گرافیک قوی برای کارهای گرافیکی سنگین نیز مناسب میباشد.
- Core i7 : این پردازنده برای افراد با کاربریهای سنگین به بازار عرضه شده و علاوه بر موارد قبلی به راحتی برای نرم افزارهایی که پردازشهای سنگین مثل تحلیل، آنالیز و پردازش Data (داده) در حجم زیاد انجام میدهند پاسخگو است. این پردازنده در کنار یک کارت گرافیک خوب گزینه بسیار خوبی برای بازی و طراحی های سنگین میباشد.
- Core i9 : افرادی که نیاز به قوی ترین پردازنده بازار دارند و یا هیچ محدودیتی در بودجه ندارند این پردازنده بهترین پردازنده ممکن است. این پردازنده حتی از پردازنده i7 هم قدرت و مصرف انرژی بالاتری دارد و عملاً نرم افزاری وجود ندارد که این پردازنده توانایی اجرای آن را نداشته باشد و در کنار یک کارت گرافیک خوبی بهترین عملکرد ممکن را در کارهای گرافیکی یا بازی خواهید داشت که البته متناسب با این عملکرد هزینه بسیار بالاتری باید پرداخت کنید.
*پردازندههای شرکت AMD نیز تحت همین 4 دسته بندی تولید میشوند با این تفاوت که به جای کلمهی Core i از واژه Ryzen (رایزن) برای معرفی و برندینگ آن ها استفاده شده است.
بعد از نوع پردازنده ها معمولاَ یک عدد 4 یا 5 رقمی مشاهده میکنید که این نشان دهنده سری ساخت یا اصطلاحاً نسل پردازنده هست.
اگر عدد 4 رقمی مثل Core i5 6600 باشد، رقم اول آن نشان دهندهی نسل پردازنده هست و به طور مثال همین پردازنده، کور آی5 نسل 6 محسوب میشود.
اگر عدد نوشته شده مقابل پردازنده 5 رقمی باشد، 2 رقم اول را به عنوان نسل پردازنده در نظر میگیریم، به طور مثال Core i3 10500 در واقع کور آی3 نسل 10 معرفی میشود.
همچنین معمولاً بعد از نسل پردازنده که توضیح دادیم یک حرف لاتین نوشته میشود که نشان دهندهی نوع کاربری هست که این پردازنده متناسب با آن تولید شده است.
- حرف (U) : این حرف معمولاً برای پردازنده های با کاربری های سبک تر مثل روزمره، دانشجویی، ترید و حسابداری تولید شده که نکته مثبت این سری علاوه بر هزینهی کمتر مصرف انرژی پایین تر هست که معمولاً استفاده از این پردازنده در لپتاپ نیاز به باتری کم حجم تری دارد و در نتیجه با لپتاپ سبک روبرو میشویم.
- *حرف (G) هم مشابه حرف U هست با این تفاوت که بعد از آن یک عدد تک رقمی مشاهده میکنید که نشان دهنده نوع گرافیک مجتمع دستگاه هست.
- حرف (H و HQ) : این دو حرف نشان دهندهی Hyper Performance (هایپر پرفورمنس) هست که به معنای قدرت پردازشی حداکثری هست و برای کارهای سنگین مثل بازی و طراحی پیشنهاد میشود که به علت قدرت پردازش بالاتر به طبع مصرف انرژی یا باتری بیشتری دارد.
- GPU یا کارت گرافیک به دو صورت آنبرد و مجزا در دستگاه وجود دارد که مدل های آنبرد در واقع پردازش تصویر توسط خود CPU انجام میشود و دستگاه کارت گرافیک مجزا ندارد.
در پردازنده های نسل جدیدتر گرافیک داخلی پردازندهها پیشرفت بسیار خوبی داشته است و حتی برای کارهای گرافیکی متوسط پاسخگو شده است.
کارت های گرافیک مجزا اغلب توسط شرکت NVIDIA (انویدیا) و AMD (ای ام دی) تولید میشوند که مدل ها مختلفی مثل سری Quadro (کوادرو) و RTX (آرتی ایکس) و GTX (جی تی ایکس) دارند.
- سری RTX و GTX : این دو مدل در از سری جی فورس شرکت انویدیا هست که بیشتر برای بازی تولید شده و معمولا بعد از عنوان آن ها عدد هایی مثل 1650 و 2060 و3050 و … قرار میگیرد که نشان دهنده سری ساخت و قدرت آن ها هست.
- سری Quadro(کوادرو) : این مدل از کارت ها بیشتر برای کارهای سنگین و طولانی تهیه و تولید شده که برای نرم افزارهای سنگین طراحی و سه بعدی پیشنهاد میشود.
همچنین کارت های گرافیک دارای ظرفیت بر حسب گیگابایت هستند که معمولا برای بازی و نرم افزارهای سنگین پیشنهاد میشود ظرفیت 4 گیگابایت داشته باشند.
RAM : در حال حاضر پیشنهاد میشود از رم با حافظهی 8 گیگابایت برای استفاده های عادی داخل دستگاه استفاده بشود و برای استفاده هایی مثل بازی و طراحی حافظه 16 گیگابایت کاملا مناسب است.
حافظه های بالاتر مثل 32 گیگابایت برای کاربرها با استفادههای خیلی حرفهای مناسب هست و برای اکثر کاربرها عملا کاربردی ندارد و پیشنهاد نمیشود.
حافظه HARD (هارد) و SSD (اساسدی) :
در گذشته برای حافظه داخلی از هارد یا HDD استفاده میشد اما مشکل هاردها این بود که سرعت لازم برای اجرای ویندوز و سایر نرم افزارها رو نداشتند و بیشتر برای آرشیو کردن فایلها مثل فیلم و عکس و… مناسب هستند.
اما حافظههای SSD سرعت بسیار بالاتری نسبت به هاردها دارند ولی به همین اندازه هم تفاوت قیمتی بین این دو مدل هست و برای یک SSD با ظرفیت مشابه یک هارد باید هزینه خیلی بیشتری انجام بپردازید.
در اکثر لپتاپها این امکان رو دارید که از هارد و SSD به صورت همزمان استفاده کنید که باید روی SSD ویندوز و سایر نرم افزارها نصب بشود و ذخیره سازی فایلها روی هارد انجام شود.
با دانستن این 4 مورد لپتاپ اشتباه خرید نکنید!
برای خرید لپ تاپ یا مشاوره رایگان و تخصصی با دنیای ارتباط از طریق سایت و واتساپ در ارتباط باشید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید